Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte uzmanlardan vatandaşlara önemli uyarılar geliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kurban etinin kesildikten sonra en az 24 saat dinlendirilmeden tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Dinlendirilmemiş etin sindirimi zorlaştırdığını ve bu durumun, kalp ağrısıyla karıştırılabilen kramplara yol açabileceğini vurgulayan Köksal, özellikle kalp ve damar hastalarının bayramda bilinçli beslenmeye özen göstermesi gerektiğini söyledi.
Kurban etine 24 saat uyarısı! Kalp hastaları dikkat! Uzmanlar uyarıyor: "Kalp ağrısı ile karıştırılan kramplara yol açabilir"
Kurban etine 24 saat uyarısı! Kalp hastaları dikkat! Uzmanlar uyarıyor: "Kalp ağrısı ile karıştırılan kramplara yol açabilir"